14 детски градини и ясли в Старозагорско с неизрядни хладилни камери
14 детски градини и ясли в Старозагорско с неизрядни хладилни камери / DarikNews.bg, архив
14 детски градини и ясли в Старозагорско с неизрядни хладилни камери
32965
14 детски градини и ясли в Старозагорско с неизрядни хладилни камери
  • 14 детски градини и ясли в Старозагорско с неизрядни хладилни камери

Общо 14 детски ясли и градини в Старозагорско не са с калибрирани контролни термометри в хладилните помещения, където се съхранява храната за децата. В част от хладилните камери липсват контролни термометри. Това бе констатирано след проверките на специализирани детски заведения през периода от 7 до 20 септември, информира директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба в Стара Загора д-р Генади Ганчев.

До момента в Старозагорско няма съставени актове и не е бракувана продукция от специализирани детски заведения. По установените нарушения са направени предписания, които трябва да бъдат изпълнени в 14-дневен срок, разясни д-р Генади Ганчев.

Проверките са направени по разпореждане на Генералния Директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов. В старозагорския регион са извършени общо 80 броя съвместни проверки на инспектори от ДВСК и РИОКОЗ в детски кухни за приготвяне на храна, детски градини и детски ясли.

Д-р Генади Ганчев сподели, че по време на проверките е получил няколко обаждания от благодарни заместник-кметове в Старозагорско, чийто ресор са детските градини и ясли. Причините за обажданията и подробности за проверките може да чуете в прикачения звуков файл.