13 катастрофи и двама загинали в навечерието на празника
13 катастрофи и двама загинали в навечерието на празника / netinfo
Двама загинаха през изминалото денонощие в Старозагорска област, съобщават от пресцентъра на полицията.

Възрастна жена почина след катастрофа в Стара Загора.

По ул."Ген.Столетов" в посока изток се е движел лек автомобил с неустановени модел, марка и водач. На кръстовището с ул."М-р Кавалджиев" водачът блъснал пресичащата по пешеходна пътека 83-годишна жена от Стара Загора и напуснал местопроизшествието В резултат на удара пешеходката е получила множество фрактури и травми. Откарана е в Центъра за спешна Медицинска Помощ, където по-късно е починала. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че автомобилът, блъснал жената, е “Хюндай Купе” и е управляван от неправоспособнен 19-годишен младеж от Стара Загора. Момчето е задържано за 24 часа.

По случая работи РПУ Стара Загора.

20-годишен младеж от село Бузовград, община Казанлък, е загинал на място след катастрофа.

По ул."9-ти септември" в посока юг се е движел лек автомобил “Форд Мондео”, управляван от неправоспособнен 18-годише младеж от с.Бузовград. При движение с несъобразена скорост, изгубил управление над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение, водачът ударил движещия се в посока север лек автомобил “Фолксваген Голф”, след което се ударил в дърво пред частен дом и спрял в оградата. В резултат на удара, возещият се на предната дясна седалка във “Форд Мондео”, 20-годишен младеж от Бузовград е загинал място. Неправоспособнят шофьор напуснал местопроизшествието и се укрил в дома си, където е открит от полицейски екип на РПУ. При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта му, с концентрация – 0,66 промила. Взета му е кръвна проба за химически анализ и е настанен в болницата в град Казанлък с комоцио и опасност за живота. Кръвна проба е взета и от водача на “Фолксваген” – 24-годишен младеж от Павел баня, за когото техническото средства не е отчело наличие на алкохол. Водачът на “Форд Мондео” и загиналият му спътник не са ползвали обезопасителни колани.

18-годишен мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа.

Мотоциклет "Ямаха" се е движел от гр. Шипка за с.Шейново, общ. Казанлък .Водачът, 18-годишен младеж от с. Ясеново, не притежава правоспособност за съответната категория “А”, а е водач кат"В" със стаж 2 месеца. На 700 м северно от с.Шейново при движение с несъобразена скорост на опасен десен завой, сигнализиран с пътен знак, водачът изгубил управление над мотоциклета, който излязъл извън пътното платно и се ударил в дърво. В резултат на удара младежът е получил фрактури на долните крайници. Настанен е за лечение в болницата в Казанлък, с опасност за живота. Водачът не е ползвал предпазна каска и не е тестван за алкохол поради влошеното му здравословно състояние. Взета му е кръвна проба за анализ.

По двата случая работи РПУ Казанлък.