12 са кандидатите за секретар на Община Казанлък
12 са кандидатите за секретар на Община Казанлък / netinfo

12 са допуснатите кандидати до конкурс за длъжността секретар на общинската администрация в Община Казанлък. Това става ясно от официално съобщение на сайта но общината. Сред допуснатите са Корнелия Владева, Пепа Маринова - Енева, Елена Стоилова Трифонова, Даниела Станчева,Мирослава Иванова,Стойчо Чичеков,Иванка Милева,Марин Кунчев,Симеон Сандов, Димо Димов, Анелия Иванова, Йовка Атанасова.
Всички допуснатите кандидати ще решават тест на 2-ри февруари от 10, 00 часа в сградата на Община Казанлък.
Общо 15 човека подадоха документи за участие в конкурса за секретар на общинската администрация. Трима от тях не бяха допуснати. Сред недопуснатите са Стефка Бучакова, Мира гидикова и Татяна Дечева. Мотив за недопускането им е непритежаването на минималните изисквания за заемане на длъжността - 6 години професионален опит.

Трима са недопуснатите до конкурса и за главен експерт „ Сигурност и управлeние при кризи и организационно-мобилизационна подготовка " в общинската администрация на Община Казанлък. Това са Пламена Грозева, Стефан Ванков и Бончо Василев. Мотивите за недопускането им са липсата на минимум 2 години професионален опит , както и липса на подходящо образование за заеманата длъжност. В случая се предпочитаха кандидати с военно образование или военна специалност.
За мястото на главен експерт по сигурност и управление на кризи в Община Казанлък остава на конкурс да се състезават четирима допуснати до него кандидати. Това са: Димитър Стефанов Василев, Румен Райчев, Димо Димов и Димитър Сотиров Василев.

До 3-ти февруари могат да подават документи кандидати за още няколко обявени свободни позиции в общинската администрация на Казанлък: за директор на дирекция „Програми, проекти, младежки и хуманитарни дейности" , директор на дирекцията по екология, земеделие, регулация и кадастър, директор на дирекция „устройство на територията", както и за началник отдел на същата служба и за директор на дирекцията по хуманитарна политика.
На 20-ти февруари изтича срока за подаване на документи от кандидатите за се явят на конкурса за овакантеното място на директор но историческия музей „Искра" в Казанлък.