1 декември - Световен ден за борба със СПИН
1 декември - Световен ден за борба със СПИН / sxc.hu, архив

Днес отбелязваме Международния ден за борба със СПИН.

По този повод СНЦ „Свят без граници" ще проведе кампания и до 9.30 ч. ще раздава тематични информационни материали и презервативи.

От 09.30 ч. до 13.30 ч. е предвидена информационна кампания сред студенти и преподаватели от Медицински факултет и Педагогически факултет на Тракийски университет, съвместна инициатива на РЗИ-Стара Загора и Асоциация на студентите по медицина - клон Стара Загора.

Между 11.30 и 13.30 ч. ще се проведе информационна кампания в централната градска част. Тя се организира от Община Стара Загора, Младежки дом Стара Загора, МОС, клуб „Зараза" - СНЦ „Самаряни", СНЦ „Свят без граници", БМЧК Стара Загора, МКО. ДКИ за ХИВ/СПИН в мобилен кабинет на РЗИ-Стара Загора. Предвидени са игрова и музикална част с раздаване на тематични информационни материали и презервативи.

В 19.30 ч. в Младежки дом Стара Загора започва пиеса „Обичайте разумно, за да опазим любовта!". Ще се проведе информационна кампания на МОС и СНЦ „Свят без граници" и ДКИ за ХИВ/СПИН в мобилен кабинет на РЗИ-Стара Загора от 18.30 ч. Преди спектакъла младежите ще отчетат своята кампания "Мисли за мен, когато шофираш - 9" и ще наградят тези десет от тях, които са без нарушения на ЗДП през последните две години и изтеглени печеливши в томболата.