1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН
1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН / DarikNews.bg, архив

За седма поредна година се организира Национална АНТИСПИН кампания. Тя е по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН - 1 декември.

Организатори са Програма ,,Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, в партньорство с Регионалните здравни инспекции, общини, неправителствени организации и медии.

Тази година основните послания на кампанията са ,,Предпазвайте се! Използвайте презервативи !Бъдете отговорни и модерни!".

Младежки общински съвет Стара Загора и тази година ще е един от основните организитори на АНТИСПИН кампанията в Стара Загора. Тя е под надслов „Презерватирай се!" и ще започне с раздаване на презервативи и информационни материали в централната част на града от 11,30 до 13,30 часа, разказа за Дарик Ваника Тенева от МОС.

Акцията ще продължи с традиционния концерт от 19,30 часа в Синдикалния дом. На концерта младите хора от Младежки общински съвет ще представят рисковете за заразяване и предпазване от ХИВ/СПИН.

Тази година кампанията е насочена към младите с идеята за повишаване на сексуалната култура, популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, с апел за толерантност към живеещите с ХИВ/СПИН, допълни Ваника Тенева.