/ БГНЕС, архив
Гражданите настояват за провеждане на референдум за застрояването в района
Протест в подкрепа на референдума в "Младост" се провежда пред сградата на Столична общината.
 
"Тук сме, за да подкрепим желанието си да има референдум. Дори да не го признаят, защото от СОС твърдят, че въпросите не били зададени коректно, нека тогава ни помогнат с въпросите, нека чуят нашия глас", каза Татяна Христова, една от протестиращите.
 
Решават окончателно за референдума в столичния квартал "Младост"

"В Младост живеем стотици хиляди души и нашето качество на живот се влошава всеки ден, защото кварталът се презастроява. Той вече е презастроен, а се издават още хиляди разрешителни, които се подписват от главния архитект Здравко Здравков. Няма къде да играят децата ни", посочи Христова.
 
Тя заяви, че гражданите на "Младост" не искат да се секат дървета и да се отнемат малкото останали зелени площи. "Няма паркове, няма градинки, няма къде децата ни да карат колелета, няма къде да се разхождаме, и няма накъде повече да се строи. Трябва да бъде обявен мораториум на строежите", категорична бе Христова.
 
Комисии отхвърлиха искането за референдум в столичния квартал "Младост"

"За съжаление не сме оптимисти за решението, което СОС ще вземе, но няма да спрем да се борим гласът ни да бъде чут. Призоваваме общинските съветници да ни помогнат. Няма да спрем с протестите, защото тези престъпления, които се извършиха в "Младост" от старата управа трябва да бъдат наказани и трябва да се преустанови тази порочна практика. Няма накъде да се строи в "Младост"", коментира още жената.
 
"Няма да спрем, искаме да има референдума. Не може от 14 000 събрани гласа, повече от половина от половина да са недействителни, да ни обявяват за малоумни, че не сме разбирали въпросите", категорична е Христова.
 
До протеста за референдума се проведе и контрапротест против провеждането на референдум.
БГНЕС