Затворник намушка надзирател в Централния софийски затвор
Затворник намушка надзирател в Централния софийски затвор / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Надзирател в Централния софийски затвор е бил намушкан днес от затворник, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Инцидентът е станал около обяд.

От ведомството заявиха, че не могат да потвърдят информациите, че затворникът се е опитвал да избяга, защото все още мотивите за инцидента се изясняват. По случая е назначена проверка и е образувано досъдебно производство.

По-рано днес се появи информация, че по време на свиждане в 12 група в Централния софийски затвор е бил предотвратен опит за бягство. Преди да се срещне с близките си, лишеният от свобода, който е осъден за убийството на жена си, се опитал да прескочи шублера за получаване на храна и да избяга, но бил пресрещнат от надзирател.

Мъжът носел остър предмет, с който наръгал униформения служител, но пътят му за бягство бил преграден от други надзиратели. Надзирателят е бил наръган два пъти в ръката.

Раненият старшина е бил откаран в болница без опасност за живота. Вероятно затворникът ще бъде съден и за това престъпление, а присъдата му ще бъде удължена.