Затягат контрола за разхождането на домашните кучета в столичните паркове
Затягат контрола за разхождането на домашните кучета в столичните паркове / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Затягат контрола за разхождането на кучета в столичните паркове
37297
Затягат контрола за разхождането на кучета в столичните паркове
  • Затягат контрола за разхождането на кучета в столичните паркове

Най-много приходи се очаква да постъпят в общинската хазна в София от данък сгради през тази година. Това каза зам.кметът по финансите Минко Герджиков, по време на ежегодния семинар за обсъждане на проектобюджета. Данък сгради, данък МПС и данък от придобито
имущество са основните пера, които формират приходната част на бюджета, уточни още той и добави, че и тази година приоритети ще бъдат екологията, транспортът и образованието в София. Общата рамка на бюджета за тази година е 1,3 млрд. лв. - с 19 млн. лв. повече от 2010-а.

През тази година трябва да започне изграждането на завода за битови отпадъци в София, на нови паркове и градини, на нови детски градини и да напредне строежът на метрото, обобщи заместник-кметът. Той обясни, че до 2013 година трябва да е окончателно решен проблемът с детските градини.

Кметът на града Йорданка Фандъкова каза, че през тази година ще бъде засилен контролът върху разхождането на домашни любимци в столичните паркове. По думите й в проверките и санкциите ще се включи новата общинска полиция. По отношение на транспортния сектор Фандъкова заяви, че разчита на новата наредба, след като вчера окончателно бяха приети промените в закон за движение по пътищата. По думите й с новите правила ще се ограничи влизането на автомобили в идеални център, без да се поставят бариери. През тази  и следващата година ще се доставят 50 нови тролея в София.