Родители на деца от училище в столичния квартал „Люлин” се събраха на протест със закана, че няма да ги пуснат в клас. Причината – твърдят, че децата им системно са тормозени от техен съученик. По думите им – подавали са сигнали до институциите, но без резултат, съобщава NOVA.

„Синът ми е удрян, блъскан, обиждан. Имало е случаи, в които оставя без обяд, защото въпросното дете му го е взело. Вчера ми разказа, че в междучасието неговият съученик влязъл в момичешката тоалетна и си е събул панталона”, разказа майка на дете, учещо в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“.

Агресия в двора на училище: Жена удря шамари на момче

„Момчето постъпи в нашето училище миналата година. Работих за това да се адаптира в класа, защото има трудности в комуникацията. Имаше индивидуални консултации и групова работа с целия клас. Попитах родителите дали желаят с детето да работят ресурни учители, логопеди. Те не се съгласиха”, обясни психологът в учебното заведение.

„Законът изисква детето да бъде приобщено и правим всичко възможно за това”, коментира директорът на училището Емилия Иванова.
Родителите на въпросното дете, за което се твърди, че се държи агресивно, заявиха за NOVA, че нямат възможност да дойдат на протеста, за да изразят позицията си.

Повече гледайте във видеото.