/ Столична община
Във връзка с извършване на основен ремонт на трамвайна стрелка на пл. „Възраждане“ се налага промяна в маршрутите на трамвайни линии 8 и 10. Това съобщиха от Столичната община.

От 00:00 часа на 29 юли (събота) до 24:00 часа на 30 юли (неделя) трамваите ще се движат по променени маршрути. 

Четири нови трамвая пристигат в София


Трамвайна линия № 8 ще се движи от ж.к. „Люлин 5“ по действащия маршрут до площад „Възраждане“, през площад „Възраждане“ наляво по северното локално платно по маршрута на трамвайна линия № 3 до бул. „Христо Ботев“, наляво по бул. „Христо Ботев“, надясно по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“, наляво по бул. „Христо Ботев“, надясно през площад „Възраждане“ по маршрута на трамвайна линия № 3 и надясно по бул. „Александър Стамболийски“ по маршрута до ж.к. „Люлин 5“.

Трамвайна линия № 10 ще се движи от ж.к. „Западен парк“ по действащия маршрут до площад „Възраждане“, през площад „Възраждане“ наляво по северното локално платно по маршрута на трамвайна линия № 3 до бул. „Христо Ботев“, наляво по бул. „Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Витоша“ и наляво по ул. „Алабин“ по маршрута до метростанция „Витоша“, двупосочно.

В началото на юли в София пристигнаха четири нови трамвая, които ще се движат по линия №4. През тази година са доставени общо 29 нови трамвая за линии 4, 5 и 18. Първите 25 са закупени със средства от оперативна програма „Околна среда“, а последните четири - с икономии по проекта. 
Биляна Иванова/БТА