/ iStock

Столичани избраха новите районни кметове на града. Ето и кои са те:

enlightenedВ район Красно село кмет е Цвета Николова от „Продължаваме промяната- Демократична България“ („Спаси София"), която спечели балотажа за кмет на столичния район с 56,88 %.
Николаева е на 37 г., магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

Цвета Николаева красно село
БТА


enlightenedРайон "Люлин" ще управлява Георги Тодоров от „Продължаваме промяната-Демократична България“ („Спаси София"), който спечели втория тур на местните избори. За него своя глас са дали 52,76 % или 12 903 души.

кмет люлин Георги Тодоров
БТА

enlightenedПетко Горанов е избран за кмет на район "Студентски", става ясно от окончателните резултати на изборите, публикувани на сайта на Централната избирателна комисия. Горанов е независим кандидат и спечели с 50,64 % или 5496 гласа изборите за кмет в района. Той е на 59 г., завършил е висшето си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност Политология.

Петко Горанов
БТА

enlightenedКристиян Христов от „Продължаваме промяната-Демократична България“ („Спаси София") е избран на балотаж за кмет на столичния район "Подуяне", показват данни на сайта на Централната избирателна комисия. Той печели вота с 50,09 % или 8328 гласа. Христов е на 31 г. По образование е магистър строителен инженер със специалност “Транспортно строителство” в Университет по архитектура, строителство и геодезия.

Кристиян Христов
БТА

enlightenedДимитър Божилов от ПП-ДБ е избран за кмет на Триадица.

Димитър Божилов
БТА


enlightenedРайон "Сердика" ще управлява Момчил Даскалов от ПП-ДБ. Той е на 54 години.

сердика момчил даскалов
БТА


enlightenedКмет на Лозенец е Константин Павлов от ПП-ДБ, който на балотажа получи 57,00% от гласовете.

константин павлов лозенец
БТА


enlightenedВ Младост избраният кмет е Ивайло Кукурин от ПП-ДБ. Кукурин е на 36 г., магистър по хидростроителство от УАСГ и магистър по инфраструктурно планиране и мениджмънт от Технически университет – Виена.

Ивайло Кукурин Младост
БТА


enlightenedЕвгения Алексиева от ГЕРБ ще управлява район "Панчарево". 

евгения алексиева панчарево
БТА


enlightenedКмет на Кремиковци е Лилия Донкова от ПП-ДБ.

Лилия Донкова кремиковци
БТА


enlightenedСтанислав Илиев е новият кмет на "Възраждане", избран с 55,83% на балотажа в неделя.

Здравко Клинков Витоша
БТА


Илиев е на 37 години. Завършил е магистърска степен в специалност „Право“ в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград и бакалавърска степен в специалност „Противодействие на престъпността“ в Академията на МВР. Илиев е сертифициран одитор в публичния сектор от Министерството на финансите, според информация на сайта на коалицията.

enlightenedВ Овча Купел кмет е Ангел Стефанов от ПП-ДБ.

Ангел Стефанов овча купел
БТА


enlightenedРайон "Оборище " ще управлява Георги Кузмов от ПП-ДБ.

георги кузмов
БТА


Кузмов е на 62 години, завършил е специалност "Право" в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

enlightenedРайон "Красна поляна" ще управлява Димитър Петров от ПП-ДБ.

enlightenedЗарко Клинков е новият кмет на "Витоша"

Зарко Клинков
БТА

Той е издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София").

Клинков е на 33 години. Завършил е магистратура по архитектура в УАСГ, София. 

enlightenedВ Банкя кмет отново е Рангел Марков от ГЕРБ.

Марков е роден на 25 януари 1978 г. Основното си образование завършва в 78 СУ „Христо Смирненски” в родния си град, след което учи в Техникума по слаботокова електротехника за подготовка на среднотехнически кадри за Българската телевизия, радио и съобщителна техника „А. С. Попов”. Висшето си образование завършва в Националната спортна академия „Васил Левски“ през 2000 г.

Рангел Марков
БТА


enlightenedКметът на "Средец" отново е Трайчо Трайков.

Трайчо Трайков
БГНЕС, архив


enlightenedГеорги Илиев ще управлява район "Слатина".

Георги Илиев
БТА


enlightenedДимитър Димов от местна коалиция ГЕРБ печели балотажа в район "Надежда" с 44.94 % или 6858 гласа, според сайта на Централната избирателна комисия. Димов беше кмет на района в мандата 2019 -2023 година. Той е роден на 11 юни 1967 г. в София. Завършил е Техникум по слаботокова електротехника А.С.Попов- София. Има магистърска степен със специалност Механично уредостроене от Техническия университет.

Димитър Димов
БТА

enlightenedЕмил Бранчевски,издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България"("Спаси София"), печели балотажа за кмет на район "Илинден" с 46,51% или 4141 гласа, сочи справка в сайта на Централната избирателна комисия. Бранчевски е на 34 г. Завършил е Медицинския университет в София и е специализирал „Обща и коремна хирургия” в Хановер, Германия.

Емил Бранчевски
БТА

enlightenedДелян Георгиев от ПП-ДБ ще управлява район "Изгрев"

Делян Георгиев
БТА


enlightenedВ район "Искър" кмет е Ясен Русев от ПП-ДБ.

Ясен Русев
БТА

enlightenedРумен Костадинов от местна коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България “ („Спаси София“) печели балотажа за избор на кмет в район "Връбница", става ясно от сайта на Централната избирателна комисия. Той е подкрепен от 48.55% или 4774 от гласоподавателите. Румен Костадинов е на 33 г. Той има бакалавърска степен - специалност “Бизнес администрация” в УНСС София. Има и магистратура - специалност „Управление на търговски вериги“ в УНСС София.

Румен Костадинов
БТА

enlightenedВладислав Владимиров, независим кандидат, печели балотажа в район "Нови Искър" с 50.85% или 4645 от гласовете на избирателите, става ясно от сайта на Централната избирателна комисия. Владислав Владимиров е завършил Политология в СУ “Св. Климент Охридски” и магистратура по “Международна сигурност”.

Владислав Владимиров
БТА

БТА, ЦИК