/ iStock
От 15 август започваме изграждането на нов участък от ул. „Филип Кутев“ между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“, съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова.

С него продължаваме участъка от северното платно, който изградихме между „Черни връх“ и ул. "Ат. Дуков", информира кметът.

До края на годината ще започнем строителството и на изцяло новото южно платно на бул. „Филип Кутев“ в целия участък между „Черни връх и Сребърна“, отбелязва кметът Фандъкова.

Една от стратегическите задачи, по които работи Столичната община целенасочено, е изграждането на двата булеварда - бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Ул. „Филип Кутев“.

Те са част от вътрешния градски ринг, която свързва бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Това е начинът да се разтовари чувствително трафика в южната част на София. 

Двата пробива – на бул. „Филип Кутев“ от „Сребърна“ до кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г. М. Димитров“ и на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“ – в момента са в процедура за избор на изпълнител.

Средствата за тях са осигурени в бюджета на Общината, информира още Йорданка Фандъкова.
БТА