/ iStock
​​​​​​Започва изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“, което е изцяло нов пробив от булеварда и 1.4 км от третия градски ринг.

Заедно с бул. “Филип Кутев“, който изграждаме, бул. “Тодор Каблешков“ осъществява връзка между бул. "България", бул. "Черни връх" и бул. "Симеоновско шосе". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община.

Заради ремонт: Промени в движението на някои трамваи в София

Пробивът на бул. “Тодор Каблешков“
е заложен в програмата на кмета Йорданка Фандъкова. Новото трасе е продължение на вече построения бул. “Тодор Каблешков“ от бул.“България“ до ул. “Луи Айер“ и също ще бъде с две пътни платна с широчина 9 м - 3 ленти по 3 м, еднопосочни велоалеи с ширина 2 м и тротоари средно по 5 м.

В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично ЛЕД осветление.

Столична община

Проектът предвижда изграждане и реконструкция на канализация, водоснабдяване, ел.-разпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветление, газoпровод. Ще бъде изграден нов мост над реката и преход към коригирания участък на река Дреновичка.

Изграждането на третия градски ринг е от изключителна важност за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и подобряване на качеството на въздуха в града.