Започва дарителска кампания за лечение на хората в будна кома
Започва дарителска кампания за лечение на хората в будна кома / снимка: Sofia Photo Agency

Столичната община стартира национална дарителска кампания за осигуряване на средства за центровете, в които се лекуват хората в "будна кома". Кампанията започва с благотворителен концерт, който ще се състои в неделя, в зала "България", съобщи заместник-кметът Албена Атанасова.

Събраните пари ще бъдат използвани основно за ремонт и обзавеждане на помещения в болницата в Етрополе и болницата за долекуване в софийското село Панчарево. С част от средствата ще се осигури издръжката на създадените центрове, докато бъде въведен стандарт за долекуване, финансиран от държавата.

Кампанията ще продължи с набиране на средства чрез изпращане на есемеси с текст DMS BUDNI на номер 17 777 или обаждане на телефон 0900 51 777. Банковата сметка за набиране на средства е: IBAN BG 16SOMB913031262900 BIC SOMBBGSF, като за основание за плащане се записва "Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти".

По време на първата кампания за набирането на средства за лечение на хората в "будна кома" са събрани 177 хиляди лева, които са насочени към лечението на петима младежи.