Започна акция за неправилно паркиране в столицата
Започна акция за неправилно паркиране в столицата / cнимка: Sofia Photo Agency

Продължава акцията по принудително вдигане на неправилно паркирани автомобили, съобщават от Столичен инспекторат. След 21:30 ч. на 5 януари в района на театър „София" са били вдигнати 19 автомобила, паркирали на места, обозначени с допълнителен пътен знак „снежинка". При сняг и зимни условия това е забранено, тъй като затруднява снегопочистването в тези участъци. Моторните превозни средства са били извозени на специализирани паркинги.

През януари изтича тримесечният срок на първите стикирани излезли от употреба автомобили, които е трябвало да бъдат преместени от собственици си.

Фирма „Екобулкар" АД ще премества принудително автомобилите на площадки за временно съхранение. Там те ще останат най-малко 14 дни, а в случаите, в които собственикът иска да си върне колата, ще трябва да заплати разходите по принудителното извозване, временното съхранение и съответната глоба от 150 до 500 лв. или имуществена санкция от 700 до 2000 лв. за неизпълнение на предписанието.

Столичен инспекторат напомня, че през октомври започна кампания по изчистване на столицата от излезли от употреба моторни превозни средства.