Видеозапис показа момента, в който леден къс падна и рани жена в центъра на София. Кадрите са предоставени от Държавната агенция „Електронно управление”, собственик на сградата, пред която стана инцидентът, информира NOVA.

Малко след 14.30 ч. вчера пострадалата Светлана и нейна колежка преминават по тротоара пред сградата. Тогава леден къс пада върху главата на потърпевшата.

На мястото веднага е извикана линейка и жената е транспортирана до "Пирогов", където е прегледана и освободена за домашно лечение. По думите на управата на сградата обаче пострадалата е заобиколила предупредителната табела. Свидетели пък твърдят, че табелите не са били поставени правилно.

От Държавната агенция „Електронно управление” казват, че още през 2018 г. са се консултирали със строителни инжинери за това как би могъл да бъде обезопасен допълнително покривът, но решение все още няма. 

Пострадалата жена е категорична, че ще търси правата си в съда. 

От Столичния инспекторат са започнали процедура по съставяне на акт за административно наруешение. За юридически лица санкцията е от 700 до 20 000 лв.
NOVA