Още във вчерашния ден е заловен мъжът, който измами и ограби възрастен мъж, непосредствено след като получил пенсията си от пощенския клон в столичния квартал "Гео Милев", съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на NOVA

Той рецидивист с 8 присъди за измами и една за грабеж.

Той не е младеж, а мъж в пенсионна възраст. Полицията го е потърсила на домашния му адрес, но той се е бил укрил. След оперативно-издирвателни мероприятия обаче той е бил заловен. 

"Той се е специализирал в измамите. Най-вероятно е наблюдавал клона на пощата", каза главният секретар. 

"Сумата беше открита и ще бъде възстановена на възрастния мъж. В рамките на вчерашния ден е образувано досъдебно и в рамките на днешния ден материалите ще бъдат предадени на прокуратурата", уточни още Ивайло Иванов. 

79-годишният пенсионер станал жертва на рецидивста веднага след като си е взел пенсията от пошенския клон в кв. "Гео Милев" в столицата. Измамникът го излъгал, че е служител на Пощата и е станала грешка, поради което са му дали с 50 лв. по-малко. Взел да брои уж парите и му върнал само 400 лв., но ограбеният се усетил едва след като колата отпрашила.

Граждани от близък офис му помогнали веднага и сезирали полицията, а десетки доброволци веднага се организираха през социалната мрежа, за да съберат парите на възрастния човек, ограбен точно преди Коледа.