/ IStock
По искане на Софийска градска прокуратура съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена на 36 години, обвинена за извършено от нея умишлено убийство, съобщиха от обвинението.

На 11 февруари, тя нанесла побой на майка си - на 74 години в апартамент в жк. „Христо Смирненски“. В резултат на множеството удари с ръце и крака по тялото на възрастната жена, пострадалата починала.

Разкриха убийство при грабеж във Варна

В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства за авторството на престъпното деяние. По дланите и ходилата на обвиняемата са били установени кръвонасядания и петна от изсъхнала течност, наподобяваща кръв.

От разпити на съседи се разбрало, че около обяд на 11 февруари от жилището на възрастната жена се чували викове и тропане, което продължило близо два часа.

От протокола за извършен оглед на трупа на пострадалата е видно, че по тялото й имало множество кръвонасядания в областта на главата, гърдите, таза и раменете, както и двустранни фрактури на ребрата. Констатирано е било счупване на гръбначния стълб и разкъсване на черния дроб.

Обвиняематаположила усилия да затрудни разкриването на извършеното от нея престъпно деяние, като се опитала да заблуди пристигналите на място правоохранителните органи относно действителните обстоятелства за случилото се.