джип София
джип София / NOVA
Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност обвиняемия 51-годишен шофьор за това, че е шофирал джипа си в нетрезво състояние. Мъжът се заби в жилищен блок в столичния квартал "Дружба" .

Инцидентът стана на 27 януари. Мъжът катастрофирал с друг автомобил, след което преминал през детска площадка и самокатастрофирал в тераса на жилищен блок.  На мястото били изпратени полицейски служители на отдел „Пътна Полиция“-СДВР, които пристъпили към извършване на проверка. Обвиняемият бил тестван за наличие на алкохол в кръвта , като дрегерът отчел положителен резултат от 2,51 на хиляда.

Потърпевшите искат наказание за пияния шофьор, забил джипа си в блок (ВИДЕО)


Престъплението, за което мъжът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева, припомнят от прокуратурата.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.