полиция
полиция / DarikNews.bg, архив
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за трима мъже в столицата за притежание на високорискови наркотични вещества. В използвана от тях къща в района на ж. к. „Надежда“ е бил установен коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса.

До 22.09.2021 г., те са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в две помещения, изградени в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В едното помещение били намерени 16 броя саксии с растения с височина около метър, а във второто помещение – 10 броя саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи.

Лицата са задържани на място.

Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища. В същите са намерени четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни хапчета - амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество - кокаин с общо тегло 2,97 грама.

Двама от обвиняемите имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния.

С постановления на СГП е наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ по отношение и на тримата обвиняеми.