/ МВР
За да избегне проверката, той предложил подкуп на полицаите
Задържаха пиян шофьор на турски ТИР, съобщиха от МВР.

Ключова роля за бързото установяване и спиране на 40-тонната товарна композиция и предотвратяването на потенциален пътен инцидент изиграл своевременно подаденият сигнал от водачка на автомобил.

Задържаха шофьор, избягал два пъти от проверка в Димитровград

Тя информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала „Тракия“ шофьор на ТИР, който хвърлял кутийки от бира по платното. Полицейският екип реагирал светкавично и след тунел „Траянови врата“ в посока София, подал сигнал на шофьора за спиране.

При последвалата проверка на влекача 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи движението си с крайна дестинация Германия.

Още в началото на проведения с него разговор станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние. Случаят незабавно бил докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ мъжът бил задържан за срок до 24 часа.

Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства. По случая се води разследване и действията по разследването продължават под надзора на съответните прокуратури.