/ IStock
Привлякоха към наказателна отговорност 22-годишен мъж, причинил тежка катастрофа с пострадали в София, съобщиха от прокуратурата.

На 6 септември по ул. „Тополите”, в района на кръстовището с бул. „Околовръстен път” обвиняемият управлявал автомобил марка „БМВ“, с който нарушил правилата за движение по пътищата и направил ляв завой, като отнел предимството на автомобил марка „Ауди“, движещ се по пътя с предимство, и двете коли катастрофирали.

В следствие на удара са причинени телесни повреди на 5 души, единият от които е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота, а другите са със средна телесна повреда.

След сигнал за пушек: Автобус на градския транспорт удари три коли в София

За престъплението, за което е обвинен 22-годишният мъж, се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от две до десет години.

Той е осъждан за тежки умишлени престъпления и има висящи и неприключили наказателни производства срещу него. Заради криминалното му минало и опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка - постоянно задържане.