Задържаха каналджии на мигранти от Афганистан в Софийско
Задържаха каналджии на мигранти от Афганистан в Софийско / снимка: Dariknews.bg

Водачите на два автомобила, превозвали нелегални имигранти, са задържани от столичните магистрални полицаи, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Около 18.00 часа на 13 октомври служители на сектор „Престъпления по пътищата" в ОД на МВР - София подали сигнал за лек автомобил на пътя Костенец-Пазарджик с необичайно голям брой пътници. Водачът на автомобила обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си, ускорявайки скоростта.
След кратко преследване полицейските служители спрели автомобила, в който освен водача били установени още седем чужденци, представящи се за граждани на Афганистан. Шофьорът е криминално проявен столичанин на 31 години. Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Около 2.20 часа на 14 октомври в района на 13 км на автомагистрала „Тракия" служители столичната полиция са спрели лек автомобил, в който при последвалата проверка установили общо 8 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Двама от тях били открити в багажника на автомобила. Шофьорът е 58-годишен, криминално проявен мъж от Пловдив. Той е задържан в ареста в Елин Пелин за срок до 24 часа.

По двата случая са образувани преписки.