Задържаха автокрадец-рецидивист
Задържаха автокрадец-рецидивист / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Автокрадец-рецидивист бе установен и задържан вчера при полицейска акция на криминалисти от СДВР. Това съобщи пресцентърът на МВР. Известният с автокражби в столицата 34-годишен П.Т. - Софиянчето има 10 регистрации за различни риминални прояви, задържан е за 72 часа.

Столичните криминалисти тръгнали по следите на автокрадеца след сигнал за грабеж, при който е пострадала столичанка. На 11 май, около 8.20 ч., докато потегляла от адрес в жк „Лагера" с личния си автомобил БМВ 320, собственичката чула нетипичен шум и слязла да провери какво става, като оставила колата с работещ двигател. В този момент приближил непознат мъж, избутал я, седнал зад волана и потеглил влачейки я, а после изчезнал в неизвестна посока. По случая в Шесто РУ на МВР е образувано досъдебно производство и автомобилът е обявен за издирване.

По-късно досъдебното производство е изискано в СДВР, където служители от сектор „Престъпления свързани с моторни превозни средства" са изготвили фоторобот и установили извършителя - 34-годишният П.Т., с прякор Пепи Софиянчето. Той е добре познат на органите на МВР за автокражби, хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Софиянчето има 10 регистрации за различни криминални прояви, но до момента не е осъждан.

Софиянчето е задържан на домашния му адрес, въпреки, че съпругата му се опитала да го укрие. В дома му са намерени две бейзболни шапки, които отговарят по описание на тази, с която е бил по време на грабежа. Намерени са и три мобилни телефона, чиято действителна принадлежност е в процес на установяване. Той е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.