Забраняват влизането на превозни средства по част от бул. „Черни връх
Забраняват влизането на превозни средства по част от бул. „Черни връх / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

До 17 октомври от 8.00 до 20.00 ч. всеки ден се забраняват влизането на превозни средства, престоят и паркирането им в част от бул. „Черни връх", съобщи пресцентърът на Столичната община. Причината за ограничението е изграждането на водопровод от резервоара „Драгалевци" по бул. „Черни връх" в участъка между Околовръстния път и ул. „Филип Кутев".

Забраната не се отнася за превозните средства - собственост на лица, живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и на работещите и на обслужващите обекти и на клиентите им в сигнализирания пътен участък.   

До 17 октомври се променя маршрутът на автобусните линии с номера 64, 93, 98 и 122.

Автобусите по линията с номер 64 ще се движат от Центъра по хигиена по маршрута си през кв. „Бояна" и кв. „Драгалевци", по ул. „Захари  Зограф", ул. „Симеоновска", бул. „Симеоновско шосе" до обръщателното колело на автобусна линия с номер 67 в кв. „Симеоново".

Автобусите по линията с номер 93 - от жк „Гоце Делчев" по ул. „Тодор Каблешков", ул. „Костенски водопад", бул. „Гоце Делчев", бул. „България", Околовръстния път до пътен възел „Драгалевци" и по бул. „Черни връх" по маршрута си до пътнически лифт „Драгалевци".

Автобусите по линията с номер 98 - от „ухото" в жк „Гоце Делчев" по ул. „Тодор Каблешков", ул. „Костенски водопад", бул. „Гоце Делчев", бул. „България", Околовръстния път до пътен възел „Драгалевци" и по бул. „Черни връх" по маршрута си до с.Железница.

Автобусите по линията с номер 122 - от „ухото" в жк „Гоце Делчев" по ул. „Тодор Каблешков", ул. „Костенски водопад", бул. „Гоце Делчев", бул. „България", Околовръстния път и по маршрута си до лифта „Симеоново".