Въвеждат промени в столичното движение заради Нощта на музеите и веломаратон
Въвеждат промени в столичното движение заради Нощта на музеите и веломаратон / снимка: Sofia Photo Agency, архив

На 18 май се въвежда временна организация на движението в някои райони на София, съобщиха от Столичната община.

От 7.00 ч. на 18 май до 22.00 ч. на 19 май се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. „Княз Александър І”. Промяната в организацията се налага във връзка със събития от програмата на Нощта на музеите.

Временна организация се въвежда и във връзка с провеждането на пето издание на „Български Фамилатлон”. Сборен пункт на участниците във велопохода се организира при централния вход на „Южен парк” от 10.00 ч. на 18 май. Велошествието ще се проведе от 10.00 ч. на 18 май по маршрут - от централния вход на „Южен парк” по ул. „Бяла черква”, бул. „Петко Ю.Тодоров”, ул. „Хенрих Ибсен”, ул. „Козяк”, ул. „Богатица”, ул „Бяла черква” до централния вход на „Южен парк”.

Сборен пункт на участниците във веломаратона се организира от 10.00 ч. на 18 май пред Национален исторически музей. Веломаратонът ще се проведе от 10.00 ч. на 18 май по маршрут - от сборния пункт по ул. „Даскал Стоян Попандреев”, ул. „Иваница Данчев”, ул. „Беловодски път” до почивен комплекс „Тихия кът”.

СДВР ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението като поетапно ще спира и възстановява движението на пътните превозни средства в зависимост от преминаването на участниците в маратона.