Ватман извади пистолет, за да сплаши агресивни пътници
Ватман извади пистолет, за да сплаши агресивни пътници / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ватман от трамвай №20 беше задържан в ареста, след като извадил пистолет, за да изплаши агресивни пътници. Такъв сигнал е подаден в полицията.

Инцидент с въоръжен служител на столичния електротранспорт и група тийнейджъри има, потвърдиха от компанията за TV7. Оттам обаче отрекоха служителят им да е размахвал оръжие срещу граждани.

По първоначална информация ватманът излязъл от трамвая, размахвайки пистолет срещу агресивен пътник. След сигнал в полицията, ватманът е отведен за разпит и от него е иззет газов пистолет.

Неофициално колегите му разказват, че той има не един, а три такива пистолета. И че не е вадил оръжие, а само е отметнал сакото си, за да се види то.

Група тийнейджъри са задържали вратата на трамвая, с което са създали риск за останалите пътници в него. Именно това е причината за конфликта между тях и ватмана, твърдят от Столичната компания за електротранспорт.

"Служителят е бил в задния трамвай. Когато спрял зад другия, им направил забележка да пуснат вратата и да не се занимават да правят такива нарушения", разказва началникът на Траймвайно депо "Искър" Славчо Донгов.

От компанията твърдят, че носенето на оръжие на работа не е забранено, тъй като няма специален такъв текст във вътрешните им правилници. Последният бит ватман от пътници се оплакал преди 10 дни, а случаите на агресия не са единични.

"Има агресивни граждани, идват и правят забележки, опитват се да удрят, крещят", разказва ватманът Боряна Кюркчиева.

По случая с въоръжения ватман има образувано досъдебно производство за хулиганство. А от Столичния електротранспорт ще уточняват дали да имат или не служителите им право да ходят на работа с оръжие.