Гласувах за София, в която всеки един гражданин може и трябва да бъде чут, обяви тя
Гласувах за София, в която всеки един гражданин може и трябва да бъде чут. Това каза кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова, след като упражни правото си на глас. 

"Надявам се, че разговорите за технологиите от вчера не са засенчили идеите и посланията на кандидатите. Призовавам всеки един от нас да не се смята за ням свидетел на това, което се случва в неговия живот", каза тя и допълните, че е гласувала за София, която трябва да бъде един по-светъл град. 

"Освободен от властта на парите, град в който всеки се чувства у дома си, град без елитни и неелитни училища, град без частни улици и без заградени обществени такива. Призовавам хората днес да излязат и да покажат, че хората са по важни и от машините", подчерта Григорова. 

Избори 2023: България избира кметове и общински съветници

"Аз очаквам да победя, а не да отида на балотаж, тъй като в крайна сметка след 33 години власт на парите е време хората да се усетят. Гласувах толкова рано днес, за да покажа и на хората, които толкова рано дори и в неделя отиват на работа, че всеки може да отдели няколко минути, за да участва в политиката", каза още тя. 

По думите й технологията не е важна, защото правото на глас може да изрази, както на машина, така и на хартия. 

"Не бива да превръщаме технологията във водеща тема, когато водещата тема трябва да бъдат идеите за това как трябва да се промени София през следващите четири години", коментира тя и пожела успех на всички кандидати.