В София почистването не е спирало цяла нощ
В София почистването не е спирало цяла нощ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
В София почистването не е спирало цяла нощ
49466
В София почистването не е спирало цяла нощ
  • В София почистването не е спирало цяла нощ

Трафикът в София тази сутрин се осъществява при тежки зимни условия, каза зам.-кмета по транспорта Любомир Христов пред Дарик. През изминалата нощ не е спирало обработването на улиците.

Приоритетно се обработват районите, където се движи масовия градски транспорт и улиците с обществена значимост. В по-късните часове на деня ще бъде разпоредено и почистването на част от вътрешно-кварталните улици, които не влизат в плановете за зимно почистване, но с оглед на интензивния снеговалеж и там ще се чисти.

При влошаване на зимната обстановка в София има готовност за осигуряването на допълнителен ресурс от специализирана техника. Тази сутрин кметът на столицата Йорданка Фандъкова лично провери работата на снегопочистващите фирми и движението на градския транспорт. Тя посочи, че няма сериозни проблеми.

Към момента градският транспорт се движи с малки отклонения, като максималните закъснения достигат до 10 минути. Към 6.00 ч. е започнало и почистването на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

В районите „Кремиковци” и „Панчарево” има и снегонавявания и образувани преспи. Движението на градския транспорт е с минимални закъснения към този час. Почистващата техника е извършила между три и пет механични почиствания на уличните плана в различните столични райони в зависимост от интензивността на валежа, отчетоха от Столичния инспекторат.

През деня ще продължи работата на снегопочистващите фирми, при необходимост ще се спира и движението, уточни зам. -кметът Любомир Христов. Той призова шофьорите да бъдат толерантни към почистващата техника и да пропускат машините.

Чуйте подробности от зам.-кмета по танспорта Любомир Христов