/ iStock/Getty Images
Инициативата ще продължи до 15 април
С настъпилата пролет столичният район "Овча Купел" има кампания за почистване и облогородяване. Инициативата "Цветя за смет" вече стартира и ще продължи до 15 април.

Кампанията се провежда в рамките на пролетното почистване на София, обявено от Столична община в първата половина на месец април. Целта на инициативата е да превърнем квартала в по-чисто, подредено и приветливо място за живеене. 

Бирен фестивал в Овча Купел: Изобилие от бира и хубава музика

Желаещите може да се сдобият с ръкавици и чували за отпадък всеки работен ден между 9 и 16:30 часа в сградата на районната администрация на бул. Цар Борис III, 136 В.

Всеки, който има желание, може да се включи в кампанията, като избере място в района, нуждаещо се от почистване.

Участниците се приканват да направят снимки преди и след почистването, които след това да изпратят на лично съобщение с описание на местоположението. Фирмите, опериращи на територията на района също са поканени да се включат в кампанията, а  за най-активните и атрактивни участници и тази година ще има награди, съобщава ovcha-kupel.com.

Прези миналата година победителите в кампанията бяха екипите на бл. 23, бл. 525 и бл. 601, които получиха разсад за цветя.