/ iStock/Getty Images
Университетският театър на НБУ отбелязва Международния ден на детето с 3-дневен онлайн маратон за деца с представления и семинари, съобщиха организаторите. Програмата е подготвена от студенти и преподаватели от департамент "Театър".

Началото ще бъде дадено на 1 юни в 11:00 ч. с постановката "Тошко Африкански" по Ангел Каралийчев. Афишът включва още: на 1 юни от 18:00 ч. "Храброто куче" - театър с маски за деца (режисьори са Светослав Николов и Милена Станойевич), на 2 юни - "Все туй копнение в духът" по Яворов, и на 3 юни - "Жени, майки, актриси - можем заедно" - видеофилм на платформата "Артисти за ненасилие", семинарът "Театрални маски" за това как да създадем с детето си маската на неговия любим герой, и спектакълът "Новите дрехи на царя" по Андерсен (режисьор - Кристиана Бояджиева).

По време на всеки "театрален полет", част от проекта "Театрална совалка", публиката ще има възможност да задава въпроси към модераторите на събитието. Водещ на инициативата е актрисата Мартина Апостолова, възпитаник на Нов български университет и е носител на наградата "Европейска изгряваща звезда" на кинофестивала "Берлинале" (2020).
БТА