футбол
футбол / iStock/Getty Images
Ученици от Втора английска гимназия в София организират благотворителен спортен турнир под наслов "Спортувай с кауза". Целта е с набраните средства да се купи спортен уред за деца с различни специални потребности от "Работилничка за чудеса" - инициатива, която организира безплатни трудови и арттерапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родителите. Това съобщиха от училището.

Турнирът ще се състои  днес, 26 октомври, от 14.00 часа в "Спортна София - 2000". Учениците ще участват в състезания по футбол, баскетбол и тенис на маса. Ще бъдат организирани и съвместни игри за децата с увреждания. Турнирът ще бъде открит от мажоретния състав на Втора английска гимназия.

Всяка година Втора английска гимназия реализира инициативи в помощ на деца с увреждания. Училището започна и кампанията "Панаир на добрината", като събраните средства се даряват за деца с редки заболявания. Учениците от гимназията предвиждат и други инициативи за подкрепа на децата от "Работилничка за чудеса".
БТА