/ IStock
Извършител на убийство в столичния квартал „Дружба“ остава за постоянно в ареста, съобщиха от Апелативна прокуратура - София. 
 
Уважено е искането на Софийска градска прокуратура за определяне на най-тежката мярка - "постоянен арест", спрямо 20-годишния Ж.Т., обвинен за извършено от него убийство, се казва още в съобщението.

Към момента са събрани доказателства за това, че около 01 часа през нощта на 11.09.2021 г. обвиняемият Ж.Т. умишлено умъртвил Т.М. (на 29 години), като му нанесъл удар в областта на главата. Деянието е станало на площадка пред денонощен магазин в столичния квартал „Дружба“, на кръстовището между ул. „Димитър Пешев“ и бул. „Искърско шосе“.

Съдът е приел доводите на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура за това, че е налице обосновано предположение за авторството на престъпното деяние, което е с висока степен на обществена опасност. Наред с това има риск обвиняемият да извърши престъпление.

За такова престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до двадесет години, съобщават още от прокуратурата.