Шофьорът на автомобила е с множество криминални регистрации
Тежка катастрофа е станала в София, съобщиха от МВР. Шофьор на автомобил е самокатастрофирал на бул. „Тодор Александров”.

Към мястото са изпратени пет линейки, съобщиха за NOVA от Спешна помощ. 

По първоначални данни са пострадали шофьорът, жената, пътувала до него, и две деца на задната седалка, както и човек, който е стоял на спирката. 



Двама от пострадалите са откарани към „Пирогов”, един е насочен към ВМА, казаха още от Спешна помощ. Към мястото на инцидента пътува и директорът на СДВР Любомир Николов
 

катастрофа София
БТА



За катастрофата сигнализираха и свидетели на инцидента във Фейсбук, където според тях водачът на катастрофиралия автомобил е шофирал с много висока скорост, след което минава през огражденията и премазва колчетата.
 

БТА


Водачът на BMW се е движил с висока несъобразена скорост. Взета му е проба за наркотици. Това заяви Ивайло Величков, началник на Трето районно управление в столицата.
Шофьорът е системен нарушител на закона за движение по пътищата, предимно е превишавал скоростта, уточни Величков.

В колата са били жена, мъж – шофьорът на автомобила и две деца на 10 и 12 години.

43-годишният водач на колата е с 18 криминални регистрации, приет е във ВМА с контузии на гръдния кош и корема и травма на гръбначния стълб. Във Военномедицинската академия с гръбначна травма е и 20-годишна жена, возила се на предната седалка на колата.

В „Пирогов” са приети двете деца - на 10 и 12 години, те нямат наранявания, по-скоро силно са се уплашили. В лечебното заведение е настанен и 26-годишен мъж. Той е с фрактури на предмишницата, крака и главата, бил е пометен на спирката на градския транспорт от автомобила.




Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Никол Николова/БТА, NOVA