/ БГНЕС
Тийнейджър прати свой съученик в болница
99482
Тийнейджър прати свой съученик в болница
  • Тийнейджър прати свой съученик в болница
16-годишно момче е в "Пирогов" след сбиване със свой съученик в езиковата гимназия "Свети Методий" в столичния квартал "Красно село". При конфликта сбиването между двамата едното момче държало химикалка и я забило в скулата на съученика си. Сигнал за случилото се е подаден преди 10.00 часа тази сутрин. Пострадалото момче е откарано в "Пирогов", като след изследвания се оказало, че има травма и се налага спешна операция, която е преминала успешно. Момчето ще остане за лечение и наблюдение в болницата.
 
Двете момчета са 16-годишни, ученици от 10 "А" клас на 203-та Профилирана езикова гимназия „Св. Методий“. В междучасието след часа по английски език те се спречкали, разказа директорката на училището Таня Трапова. "Явно някакъв спор, който в момента се е разиграл. Едното дете е засегнало другото поради личен проблем и се е стигнало до удари с ръка. В момента, в който колежката видяла, тръгнала натам. Техен съученик се опитал да ги разтърве. Преди тя да стигне до децата, които са се сбили, детето вече го е ударило", каза тя.
 
Нападателят държал в ръка химикалка и при удара тя се забила в скулата на другото момче. Не е забил химикалката нарочно, според ученици, които били в коридора и влезли в стаята след като чули, че там става нещо тревожно. Веднага била извикана Спешна помощ, като линейката дошла за около 10 минути. Пострадалото момче е прието в „Пирогов“ и след извършени изследвания, лекарите преценили, че трябва да бъде оперирано по спешност, тъй като има травма. Операцията е извършена във вторник следобед и е приключила успешно, информираха Дарик от болницата. Момчето ще остане в "Пирогов" за лечение и наблюдение.
 
Директорката на езиковата гимназия Таня Трапова определи двете момчета като палави, затова от миналата година с тях работи училищният психолог.
 
"Те са от най-палавите в класа по принцип, така че се работи, вземаме необходимите мерки. Между тях не е имало междуличностни конфликти", каза директорката. Тя посочи, че момчето, което ударило връстника си и го наранило, говорило с нея и съжалява, че си е изпуснало нервите. "Те са приятели, той беше загрижен през цялото време, докато чакахме линейката, трепереше", разказа Трапова.
 
Педагогическият съвет ще реши какво наказание ще бъде наложено на провинилото се момче.