Сред ранените има деца

По първоначална информация малко преди 19 часа челно са се ударили цистерна и джип, в който са пътували 7 души. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, съобщи МВР.

Шестима пострадали са транспортират към болнични заведения. Цистерната е пренасяла около 15-16 тона газ, съобщава БГНЕС. Ранените са четирима възрастни и две деца.

Възрастен мъж и две деца, пострадали при катастрофата край село Скравена, са откарани в болница „Пирогов“, информира БТА. Състоянието на пациентите е тежко.

Те веднага са поети от поливалентни екипи, състоящи се от лекари с различни специалности, които подробно ги преглеждат.

Четирима други, от които трима мъже и жена, са откарани в болницата „Св. Анна“, съобщиха от лечебното заведение. Към момента няма информация за тяхното състояние.

От полицията казаха, че предстои на мястото на произшествието да се извърши оглед и да се изяснят всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Заради катастрофата временно е ограничено движението в участъка Новачене-Скравена по пътя Мездра-Ботевград, информираха от АПИ.


Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: по пътя София – Своге – Мездра, в двете посоки. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, напомнят от пътната агенция.