/ БГНЕС
Създадоха платформа за графити артисти. Това обяви кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По този начин артистите ще творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм, смята Терзиев. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот.

"Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Столичният кмет обяви още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

БГНЕС

Терзиев обясни, че до края на годината подлезът на бул. "Ботевградско шосе" ще бъде почистен и осветен, а легендите на българския спорт ще оживеят там чрез графитите на най-добрите артисти. 

С осигурените допълнителни 300 хил. лв. от бюджета за тази година е да бъдат почистени и преобразени подлези и градски пространства. "Искаме да предоставим повече места за артистите, където да творят свободно и по правила, и да покажем, че градът може да бъде чист, подреден и същевременно да вдъхновява с креативността на своите хора и артисти", написа още кметът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня