/ iStock
Софийския апелативен съд наложи 20 години затвор на мъжа, убил по особено мъчителен начин приятелката си с нож пред очите на детето им в село Гложене. Това съобщиха от обвинението и допълниха, че реението е окончателно.

Извършителят на деянието Григор Георгиев е подал жалба срещу присъдата на САС, с която иска да бъде частично отменена присъдата на Окръжния съд във Враца. Подсъдимият е пожелал да бъде оправдан по обвинението да е извършил деянието по особено мъчителен начин за убитата.

Вместо това той е признат за виновен, че на 8-и юли през 2019 г. около полунощ в с. Гложене умишлено е умъртвил Дарина С., като убийството е извършено и по особено мъчителен начин за жертвата. Наложеното наказание „лишаване от свобода“ е увеличено от 18 на 20 години, а в останалата част присъдата е потвърдена.

Предадоха на съд мъж за жестоко убийство на жена в Гложене

Оплакването на подсъдимия, че е лишен от процесуалното право да разпита непосредствено и лично единствения свидетел(сина му) и така е ограничено правото му на защита е неоснователно

Тричленният състав на ВКС приема касационната жалба за неоснователна.

Припомняме, че мъжът живеел на семейни начала с жената в с. Гложене, заедно с двете им малолетни деца - десетгодишен син и седемгодишна дъщеря. През април 2019 г. той се прибрал от Великобритания и започнал работа в Елин Пелин. От време на време се прибирал при семейството си в селото. Бил споделил на братовчеда си за подозрения относно жена му, че поддържа връзка с друг мъж чрез социална мрежа, както и че това станало повод за скандали между тях.

18 години затвор за мъж, убил приятелката си в Гложене

От своя страна, тя разказала на нейната приятелка за проблеми в семейството си и прекалена ревност на мъжа. Казала й, че не издържа и иска да се разделят.

Вечерта на 8 юли 2019 г. двете жени се срещнали в кафене в с. Гложене.  По време на разговора тя споделила на приятелката си, че той разбрал за връзката й с друг, като влязъл в профила й в социалната мрежа Facebook.

През нощта той се прибрал ненадейно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил монтирания комарник на един от прозорците и през него успял да влезе вътре. По това време жената и синът им били будни.

Подробности за убийството в Гложене

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му силно викала и му казала да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време той нанесъл с нож множество удари на жената.

Изплашен и плачейки, синът им изтичал до съседната къща и помолил да извикат полиция, тъй като „баща му души майка му“. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели.