Съдът да реши дали „Витоша ски” са спрели лифта незаконно
Съдът да реши дали „Витоша ски” са спрели лифта незаконно / Sofia Photo Agency
Лилков: Съдът да реши дали „Витоша ски” са спрели лифта незаконно
51051
Лилков: Съдът да реши дали „Витоша ски” са спрели лифта незаконно
  • Лилков: Съдът да реши дали „Витоша ски” са спрели лифта незаконно

Съдът да реши дали „Витоша ски” са спрели лифта на планината незаконно. За това настоя съветникът от Синята коалиция Вили Лилков. В отговор кметът Йорданка Фандъкова каза, че в момента юристите проверяват случая, за да станат ясни клаузите по договора за приватизация.

Лилков пък цитира договора, според който „Витоша ски” няма право да променя предмета на дейност 25 години след сключването му. Според Фандъкова обаче трябва да има и законови промени, за да може „Витоша ски” да са удовлетворени.

Вили Лилков
попита: „Какво ще направим, за да работят лифтовете? Посочена ли е непреодолимата сила, поради която лифтовете не работят? Моят въпрос е какво ще направим, за да работят лифтовете на Витоша. Този, който ги е приватизирал, в момента рекетира цялата държава и се подиграва на гражданите на София. И вие да ми казвате в отговор, че сте осигурили автобус, който ще вози хората до „Алеко” и обратно. Какво ще предприемем и ще отидем ли на съд, за да развалим този договор? Цяла система от обществения транспорт на София в момента не работи”.

„Не случайно след като беше лифтът, разпоредих извънредна проверка на изпълнението на договора. Юристите трябва да обследват всички възможности, за да може да се притиснат собствениците да си изпълнят ангажиментите”, отговори му Йорданка Фандъкова. „Лифтът е в лошо състояние. За да бъде сигурен има нужда от съответните действия, за които трябва да има и законово основание”, уточни тя.