Свалиха 60 незаконни билборда в София
Свалиха 60 незаконни билборда в София / cнимкa: Sofia Photo Agency

60 билборда и 84 незаконосъобразно поставени по стълбове на София табели и транспаранти са демонтирани досега в кампанията на Столичния инспекторат за премахване на незаконно поставени рекламни материали, съобщи пресцентърът на Столичното кметство.

От старта на кампанията в началото на юли тази година до момента са премахнати 2115 афиши и плакати от стълбове за улично осветление – почистеното пространство е около 3600 кв. метра площ. Изчистват се и рекламните материали под мостове и естакади. Общинските дружества „Улично осветление” и „Столичен електротранспорт” пребоядисват за своя сметка засегнатите от незаконното лепене техни съоръжения.

Столичният инспекторат стана инициатор на поредица разговори с възложителите на реклами, с рекламните фирми и главния архитект на София Петър Диков и вече е взето решение да се проектират и изградят 1000 афишни колони, които ще се разположат на специално подбрани места. Целта и да се преустанови безразборното лепене на рекламни материали на територията на Столична община.