Стотина души се събраха в подкрепа на кабинета „Орешарски”
Стотина души се събраха в подкрепа на кабинета „Орешарски” / снимка: БГНЕС
Стотина души се събраха в подкрепа на кабинета „Орешарски”
65134
Стотина души се събраха в подкрепа на кабинета „Орешарски”
  • Стотина души се събраха в подкрепа на кабинета „Орешарски”

Със скандирания „Остава” и лозунги „Няма избори да правим, а избраните с работа ще натоварим” стотина протестиращи се събраха днес пред пилоните на НДК в подкрепа на правителството. Сред основните мотиви да се даде шанс на кабинета „Орешарски” за присъстващите бяха, че именно това правителство е допринесло за увеличаване на майчинските, за поевтиняването на тока, както и за повече пари за първокласници.

Да се подобри жизненият стандарт на хората е първото, което трябва да направи едно правителство, което е декларирало, че ще работи, смята Розалина Иванова, която намираме в 12.00 ч. пред пилоните на Националния дворец на културата.

„Аз подкрепям това правителство, защото считам, че то е законното избрано правителство на България от 42-то Народно събрание, защото това правителство декларира, че ще работи, и то внесе и промени някои закони, които са жизнено важни за страната”, сподели тя. 

Други пък споделят, че са на контрапротеста, защото не искат шествията, които всяка вечер се наблюдават по столичните булеварди, да постигнат една цел. С това си изказване Стоян Тодоров визира връщането на ГЕРБ на власт.

„Аз съм безпартиен, но най-малко мога да има сипматии към ГЕРБ. Не мога да уважавам една партия, която е създадена само, за да усвоява и разпределя някакви държавни ресурси и да злоупотребява с тях. Не нормално аз да съм с три висши образования и трета година да не мога да си намеря работа. Ние не бяхме в Европейския съюз и нещата бяха по-нормални”, обясни позицията си Тодоров.

Контрапротестите продължават като този за утре е обявен в 12 часа на същото място.