Столичната топлофикация дава 3% отстъпка за лоялните клиенти
Столичната топлофикация дава 3% отстъпка за лоялните клиенти / снимка: БГНЕС
Столичната топлофикация дава 3% отстъпка за лоялните клиенти
68133
Столичната топлофикация дава 3% отстъпка за лоялните клиенти
  • Столичната топлофикация дава 3% отстъпка за лоялните клиенти

Клинетите на столичната топлофикация, които плащат сметките си навреме, могат да се възползват от отстъпка в размер на 3 на сто. Това е част от програмата за лоялни клиенти на дружеството, каза изпълнителният директор на софийското парно Стоян Цветанов. Той допълни, че в момента „Топлофикация" дължи на „Булгаргаз" 33 милиона лева заедно с лихвите и всички постъпления от потребителите отиват за плащане на синьото гориво.

От днес започна отоплителният сезон в столицата и всички потребители, плащащи навреме сметките си, могат да се възползват от отстъпка. Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация". „Със старта на отоплителния сезон влизат в сила трите процента отстъпка за плащане в срок. Това е част от политиката на компания за насочване на вниманието към лоялните клиенти", каза Цветанов.

По отношение на задълженията на „Топлофикация" към „Булгаргаз" Стоян Цветанов обясни, че по договора от 2013 година те са около 33 млн. лв., колкото дължи НЕК на столичното парно. „В момента правим всичко възможно, договаряме с Булгаргаз. Целият паричен ресурс на компанията е насочен към плащане на газ", каза Цветанов.

Междувременно „Топлофикация" завършва първата фаза от изграждането на инсталация за изгаряне на модифицирано гориво, което ще се получава от битови отпадъци. С изграждането на инсталацията, което ще се случи най-рано след две години и половина, Топлофикация ще намали консумацията на природен газ с до 11% на година и ще може да запази цените за отопление без промяна, въпреки по-високите цени на природния газ.