/ БГНЕС
Йорданка Фандъкова иска проверка на дружеството
Столична община ще сезира прокуратурата за аварията в
92459
Столична община ще сезира прокуратурата за аварията в
  • Столична община ще сезира прокуратурата за аварията в
Столичната община ще сезира прокуратурата за аварията в „Топлофикация София". Кметът Йорданка Фандъкова поиска дружеството да приспадне от сметките на потърпевшите абонати дните, в които половината град остана без парно и топла вода.

"Топлофикация" обещава да пусне парното във всички квартали в столицата

"Най-важната задача в момента е да се възстанови нормалното топлоподаване във всички райони на ТЕЦ "Изток". Много е значимо да е ясна причината и да има оценка за начина на действие на "Топлофикация". За целта от една страна ще назначим проверка за реакцията на дружеството, а от друга специализирани компетентни органи да разследват това", коментира Фандъкова.

БГНЕС


Тя заяви, че е необходимо хората да бъдат уверени, че няма да плащат за услуга, която не са ползвали в определен период от време. "Това трябва да бъде ясно отразено във фактурите, които получават. Необходимо е да се спазва закона и да има отношение към клиентите, претърпели неудобство", категоричен бе столичният кмет.

Шефът на „Топлофикация София” Георги Беловски обеща да има корекции на предстоящите сметки. "Няма да бъдат начислявани суми и това ще бъде индикирано в платежния документ", увери той.