Столична община променя движението заради празничното шествие на 24 май
Столична община променя движението заради празничното шествие на 24 май / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Временно ще бъде променено движението в част от центъра на столицата на 24 май, съобщиха от Столична община. Причина за промените е традиционното шествие за празника на славянската писменост.

От 7.00 ч. на 24 май се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на всички паркинги на пл. „Княз Александър Първи”, паркинга на пл. „Атанас Буров”, паркинга на ул. „Княз Александър Първи” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Московска”, ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски” от страната на Националната библиотека, ул. „Шипка” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски” от страната на Националната библиотека, съобщава пресцентърът на Столична община.

Празничното шествие ще се проведе от 10.00 ч. на 24 май по маршрут от площада пред Археологическия музей по бул. „Цар Освободител” , бул. „Васил Левски” до паметника на „Св. Св. Кирил и Методий” пред Народната библиотека. Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 8.00 ч. до 11.00 ч. на 24 май по ул. „Цар
Освободител” между бул. „В. Левски” и пл. „Независимост”, ул. „Аксаков” между ул. „Г. Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”, ул. „Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”, ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”, ул. „Дякон
Игнатий” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”, ул. „Княз Александър Първи” между ул. „Съборна” и пл. „Княз Александър Първи”.

От 9.00 до 10.00 ч. на 24 май с изключение на колите на масовия градски транспорт се забранява движението за автомобили по бул. „Васил Левски” между бул. „Цар Освободител” и бул. „Янко Сакъзов”, ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и пл. „Св. Ал.
Невски”, ул. „Шипка” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кракра”.

От 10.00 до 12.00 ч. на 24 май се забранява движението на пътни превозни средства включително на колите на масовия градски транспорт по бул. „Васил Левски” между бул. „Цар Освободител” и бул. „Янко Сакъзов”, ул. „Шипка” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кракра”, ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и пл. „Св. Ал. Невски” с изключение на тролейбусите. Променя се частично маршрутът на автобусни линии номера 9, 280 и 306, както и на тролейбусни линии 1, 2, 4 и 11.