/ БГНЕС
Още една елха се извиси в центъра на София. Тя се намира на площада до църквата "Св. Неделя".

БГНЕС

Столичани и гости на града могат да се порадват на красивата елха, украсена от децата от "Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи" и "Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие" от Перник. 

БГНЕС


Освен тази елха, по традиция на 1 декември, бяха запалени светлините на елхата пред НДК, която е висока 13 метра и има нова премяна - в бяла светлина я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха й е поставена 80-сантиметрова звезда, а в подножието й - два светещи елена.

Столицата вече има коледна украса в централната част. Бул. "Витоша" е с традиционните светлини и декорация по това време на годината. Пред НДК има "Коледен град", който предлага празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино "Кабана". В градинката пред Народния театър пък е разположен Немският коледен базар.

На една огромна коледна украса може да се насладите и в киноцентър "Бояна", където декорите пресъздават Коледен Рим. Освен да направите прекрасни снимки, може да хапнете, а за малките има и атракциони.