Столицата няма да остане без топла вода
Столицата няма да остане без топла вода / снимка, архив: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Столицата няма да остане без топла вода
54763
Столицата няма да остане без топла вода
  • Столицата няма да остане без топла вода

София няма да остане без топла вода през лятото, категорично заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, по повод твърдението на шефа на "Булгаргаз" Димитър Гогов, че от 2 юли столичани могат да останат без топла вода. Причината е в текущите задължения на "Топлофикация – София" към обществения доставчик, които са над 150 млн. лева. Ако дружеството не покрие повече от половината от дължимото, „Булгаргаз" ще прекъсне доставките към топлофикацията, каза вчера Гогов. Фандъкова каза, че се е срещнала с него и с директора на столичната топлофикация.

Кметът обясни, че шефовете на двете дружества са се договорили по какъв начин ще се осъществят плащанията и ще продължат да се извършват, но София няма да остане без топла вода. Фандъкова допълни, че ежедневно приходите на топлофикацията се превеждат за погасяване на задълженията към обществения газов доставчик.

„Нека не забравяме, че получихме „Топлофикация" в едно изключително тежко състояние с огромни задължения за газ и изпълняваме погасителния план за старите задължения. Едновременно с това трябва да се плаща и разходваното количество газ за съответната година, така че не е тайна за никого, че дружеството все още има сериозни проблеми по отношение на финансовите параметри. То има своите постижения през последните две години", каза столичният градоначалник.

Фандъкова увери, че няма да се допусне заради тези задължения и сериозни проблеми на дружеството хората да нямат топла вода или отопление през зимата.