Спряно е движението на ТИР-ове по АМ Тракия
Спряно е движението на ТИР-ове по АМ Тракия / cнимкa: Sofia Photo Agency
Снегът в София не изненада почистващите фирми, но движението се обърка
25615
Снегът в София не изненада почистващите фирми, но движението се обърка
  • Снегът в София не изненада почистващите фирми, но движението се обърка

Заради обилен снеговалеж е спряно движението на ТИР-ове от 112-и км на автомагистрала „Тракия" в посока София, съобщиха от полицията. Движението е спряно за неопределено време.

Движението при прохода Владая за всички видове автомобили е спряно, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е аварирал ТИР, който не е бил оборудван за зимни условия. Екипи на Областно пътно управление-София работят по отстраняването му.

Обстановката в София е нормална при зимни условия, всички снегопочистващи фирми работят. Това каза за Дарик зам.-кметът в Столична община Мария Бояджийска. По думите й, възникналите проблеми с трафика са отстранени своевременно.

„Всички фирми, които имат договори, в момента обработват съответните региони. Няма регистрирани закъснения на фирмите", обясни тя. „Зима е и всички трябва да се движим с повишено внимание", призова още Бояджийска. 

Екипи на КАТ спират ТИР-овете на входовете на София, за да проверяват дали имат вериги, съобщи пред Дарик инспектор Росен Демирев от КАТ-София. Той допълни, че в момента два ТИР-а, които са с вериги, буксуват в района на Княжево.

Инспектор Демирев увери, че екипи на „Пътна полиция" са разположени на всички входове и изходи на града заради тежката обстановка. Пред Дарик той коментира още, че екипите на КАТ са безсилни да овладеят обстановката, докато пътищата продължават да са непочистени.

Къде има проблеми с движението в столицата чуйте в прикачения звуков файл.

Подробности за времето в София и страната четете на Vremeto.bg