СОС гласува бюджета за новогодишния концерт на площада
СОС гласува бюджета за новогодишния концерт на площада / снимка: DarikNews.bg, архив

Столичната община да отдели 50 000 лв. от бюджета си за Новогодишния концерт на площад „Княз Александър I” е сред предложенията, които ще се гласуват на заседанието на Столичния общински съвет днес.

В първоначалното предложение на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Малина Едрева се предвиждаше общината да плати 50 000 лв. за хонорари на изпълнителите, от които 20 000 лв. бяха заделени за естрадния певец Васил Найденов. В коригираното предложение обаче се посочва, че общината все пак ще задели 50 000 лв., но за оборудването на сцената - осветление, озвучаване, отопление и други.

Съветниците ще гласуват днес и промяна в състава на Съвета на директорите на болница Шейново. Сред другите предложения, които ще се гласуват на заседанието днес е даване на мандат на представители на общината и на едноличните търговски дружества в Общото събрание на акционерите в „Общинска банка” да гласуват по точката от дневния ред на извънредно общо събрание на акционерите.  То е обявено за 27 декември, а на него ще се гласува за избор на специализирано одиторско предприятие „КПМГ България” за проверка и заверка на Годишния индивидуален финансов отчет и годишния консолидиран финансов отчет на банката за 2011 г.

Съветниците ще решават и за съгласуване на анекс към Стратегически план за дейността на дирекция „Вътрешен одит” за периода 2012-2014 г. Ще се гласува и Годишен план за дейността на Дирекция „Вътрешен одит” - Столична община за 2012 г.