София остана непочистена
София остана непочистена / снимкa: Sofia Photo Agency

Повечето от основните улици и булеварди на София, както и всички вътрешни улици в кварталите въобще не са почистени от сняг. Движението в София е изключително затруднено, каза за новините на Дарик Любка Маринова, говорител на КАТ – София.

 

Пернишко шосе е натоварено и в двете посоки. По думите й то е почистено е, но има много тирове, които затрудняват движението. Южната дъга на Околовръстния път между Симеоново и Драгалевци не е почистена. Трудно и натоварено е движението и по "Ботевградско шосе" също, което също не е почистено.

 

Северната дъга на Околовръстното също не е почистена, в района има и заледени участъци. Булевард „Цариградско шосе” и автомагистрала „Тракия” се почистват в двете посоки и движението се осъществява при зимни условия.

Силно интензивно е движението по бул. „Александър Малинов” в квартал „Младост”, там не е почистен и мостът на бул. „Андрей Сахаров”.

 

КАТ призовават за повече внимание и на южната дъга на Околовръстното при разклона за „Младост”. Там е станала верижна катастрофа с участието на четири автомобила. На мястото има полицейски екип.