Софийска вода реконструира канал в центъра
Софийска вода реконструира канал в центъра / netinfo

Нов проект за реконструкция на канал по две улици в централната градска част, район „Оборище", започва „Софийска вода" на 9 ноември. 180 метра канализационни тръби ще бъдат подменени по ул. „Екзарх Йосиф" в участъка от бул. „Васил Левски" до ул. „Христо Ковачев" и по ул. „Христо Ковачев" - от ул. „Екзарх Йосиф" до ул. „Бели Искър". Висококачествени тръби от полипропилен с диаметър 300 и 400 мм ще заменят старите бетонови канали, така ще се подобри отвеждането на отпадъчни води в района. В хода на работата ще се изградят и улични оттоци за да се обезпечи отводняването на уличните платна. Стойността на инвестицията е 210 000 лева.

Изпълнението на строителните работи, планирани за 43 работни дни, обаче ще причини някои временни неудобства. Ще бъдат затворени за движение на автомобили участъците от улиците „Екзарх Йосиф" и „Христо Ковачев", по които ще се работи.

След реализацията на този инвестиционен проект около 250 домакинства пряко ще почувстват подобреното качество на предоставяните услуги, индиректно облагодетелствани ще са всички клиенти в района. Въпреки временните неудобства за гражданите, в дългосрочен план изпълнението на проекта неминуемо ще доведе до осезаемо подобряване на експлоатационните характеристики на мрежата.

От началото на годината „Софийска вода" обнови около 25 000 метра водопроводи, с над 3 хиляди метра се увеличиха каналите в столичния град. Инвестиционната програма на дружеството финансира изграждането на още над 6,5 хиляди метра водопровод и над 5,5 хиляди метра канали.